41460
Book
In basket
Menu kryzysowe / Paweł Płaczek ; zdjęcia Paweł Płaczek. - Warszawa : Purple Book Wydawnictwo, copyright 2023. - 303, [1] strona : ilustracje ; 24 cm.
Czy kiedykolwiek, zaglądając do swojej lodówki, zastanawialiście się, co zrobić z produktami, które pozostały wam po przygotowaniu posiłków? Resztkami, z których pozornie nic nie da się już zrobić? Czy chodząc po sklepach i obserwując coraz wyższe ceny, pomyśleliście: "Przydałoby się wprowadzić jakieś oszczędności?” Ta książka pomoże wam gotować smacznie, ale i tanio. Poznajcie 120 przepisów, które pozwolą wam wprowadzić w życie zasadę "zero waste”: od rosołu, który może stać się źródłem posiłków na cały tydzień, po zrobiony domowym sposobem kremowy serek i masło; od wodzionki czyli zupy z niczego, poprzez panczkraut czyli śląską kapustę z ziemniakami, po jabłka pod kruszonką; od podkarpackich proziaków, czyli bułeczek z patelni, przez orientalną szakszukę, aż po nasze swojskie chrupiące placki ziemniaczane.
Availability:
Wypożyczalnia Radlin
There are copies available to loan: sygn. 641.55/.56 (1 egz.)
Notes:
General note
Na okładce: 120 przepisów na tanie danie.
Additional physical form available note
Książka dostępna także jako e-book.
Reviews:
The item has been added to the basket. If you don't know what the basket is for, click here for details.
Do not show it again